Центровка на Jikov 32 SEDR
Автор |
Съобщение |
tri6kata
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Понеделник, 22.06.2009 г. 16:17 ч. Мнения: 173 Местоположение: Студентски град
|
Центровка на Jikov 32 SEDR
Здравейте, колеги, тъй като сглобих варгата и тя успешно се раздвижи, се появи проблем с карбуратора. Изглежда някъде се е запушил и реално двигателя работи зле, на място работи само при едно положение на смукача, при останалите гасне. Та питането ми е ако може да ми обясните със снимки или писания, след като го почистя ( в тенджерата в кухнята с някой препарат базиран на основа) как да го регулирам правилно, споделете опита си
|
Четвъртък, 23.01.2014 г. 20:10 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Re: Центровка на Jikov 32 SEDR
Пломбиран е. Не се препоръчва да се сваля пломбата. По-скоро може да го разцентроваш.
|
Вторник, 28.01.2014 г. 10:40 ч. |
|
|
1,3
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Петък, 19.04.2013 г. 09:17 ч. Мнения: 72 Местоположение: Раднево
Automobile: Wartburg 1,3 S
|
Имаше едни спрейове,на мен при инжекциона на другата ми кола свършиха работа-изпръсках половин във него.Той беше някъкъв за почистване тези детайли,но не си спомням какъв е.Незнам при 353то дали ще е от полза,заради двутактовата смес...
|
Сряда, 29.01.2014 г. 22:24 ч. |
|
|
Mad_Tax
Начинаещ
Регистриран на: Вторник, 23.02.2010 г. 21:25 ч. Мнения: 17 Местоположение: Плевен
Automobile: wartburg 353 s
|
Така на речено-казано няма да стане...Чете се и се прилага написаното в Библията - жълтото издание 1986 г. на Чичо Хорст...Скоро опитвах да изтегля PDF варианта от сайта , но не ми се получи...Главата за устройството и функцийте на карбуратор ИКОВ 32 , е подробна и онагледена с картинки и схеми.Тази пломба за съдържанието на изгорелите газове поставена в завода не съм я пипал и аз , но има много други възможности за регулиране и профилактика , напр.регулиране нивото на поплавъка или оборотите на празен ход. Самия факт че ще се свали и продуха изделието е положителен.Има и един механичен момент с опъването на жилито за газта и възвратната пружина , на която ако се е поразтегнала могат да се скъсят една две витки , също да се провери на коя дупка от двете е закачена за рамата и много други действия , удоволствието от които се свеждат до нула при липса на топъл гараж...
|
Четвъртък, 30.01.2014 г. 10:24 ч. |
|
|
TTT
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 18:53 ч. Мнения: 119 Местоположение: София
|
Най-известният специалист по карбураторите в София е г-н Пецанов. Ако работи още. Сервиза на това старче е на Симеоновско шосе. От Студентски град като се пуснеш надолу към Гара Пионер, още в началото след един плавен десен завой има ел.подстанция. В дясно. От далеч се виждат стълбове, големи изолатори, трансформатори и т.н. Някъде срещу тях е "офиса" на тоя дядка - в дъното на двора му. Трябва да питаш.
Имах му точния адрес и телефон, но като напусках работа миналата есен, адресбука от служебния комп, където бях с Уиндоус ХР, като го прехвърлих у нас на Уиндоус 7 - стана една огромна каша. Затова ти обяснявам така подробно местоположението му.
Човека си има необходимите такъми, приспособления и индикаторни часовници за прецизна центровка. В София не знам да има друг майстор, специалист по карбуратори на Вартбург и Трабант. Много хора бяха доволни от него едно време, когато масово се караха тия машини. Аз специално не. Моят Вартбург беше пъргав и вървеше като хала. Надбягвах се с кого ли не. Но и харчеше много. Центрова ми го човека и сега гори малко, но е като спънат кон.
За тебе, освен едно сериозно почистване и Пецанов, вариант е и друг карбуратор. Потърси в рубриката "Продава". Няма гаранция, че ще е читав, но може да пробваш. Особено и ако се разбереш за един предварителен тестдрайв. Или пусни обява в "Купува"
Успех!
|
Неделя, 02.02.2014 г. 18:05 ч. |
|
|
TRABI_BS
Регистриран на: Събота, 27.08.2011 г. 16:37 ч. Мнения: 107 Местоположение: Бургас
Automobile: трабант 601 1979г
|
Търси Краси Рангелов - 0896 87 28 33 Или Наско карбуратора - пиши в Гугъл "Златен Меркурий"
_________________ STREET RASING TEAM BS
|
Понеделник, 03.02.2014 г. 19:00 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Голяма мистерия ще да е тоя двукамерния. Сериозно ли няма ли никой в цяла София от тоя форум да разбира от тоя карбуратор и да иде да помогне на човека ?
|
Четвъртък, 13.02.2014 г. 19:03 ч. |
|
|
MSTT
Скрита лимонка
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:26 ч. Мнения: 334 Местоположение: София
Automobile: 601L88,601K89,601K90
|
Ето актуален номер на Георги Пецанов - 0888 21 71 06 ( майстора за който е писал по-горе колегата TTT ) П.С. Не съм използвал услугите му, затова и не исказвам мнение относно работата му.
|
Петък, 14.02.2014 г. 20:15 ч. |
|
|
tri6kata
Регистриран на: Понеделник, 22.06.2009 г. 16:17 ч. Мнения: 173 Местоположение: Студентски град
|
благодаря Ви за помощта, след като се възползвам от услугите на някой от майсторите, ще ви кажа какво е станало
|
Неделя, 16.02.2014 г. 21:31 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
Запушен е празния ход, много често срещан проблем при иков. Вариянтите за отпушване са два: 1. В движение, ако сте в града на втора или трета предавка, а извън града най добре на 4та, от средни обороти (напр 40 на втора или 60 на трета) опъвате смукача докрай и давате пълна газ... това продължава няколко секунди(в града, обикновенно докато пътния участък позволява) и след това проблема трябва да изчезне. 2. Ако е запушен по сериозно идва на дневен ред втория метод, работи в 95% от случаите. Маха се разклонителното гърне върху карбуратора, така че дроселовите клапи да останат открити. Запалва се двигателя. От моторния отсек, форсирате с жилото, като изфорсирвате до около 4000 оборота и щом двигателя ги достигне, още докато е отворен дросела запушвате с ръка за секунда дифузора(държите дросела отворен!!!) след секунда махате ръката, въпреки че дросела е отворен мотора ще сваля обороти тръгвайки към гаснене, поради прекомерно обогатената смес и отново ще тръгне да се форсира след това. Повтаряте действието 2-3-4 пъти. Ако след това празния ход не се появи - сваляне, разглобяване, чистене на карбуратора или смяната му с друг....
|
Събота, 24.05.2014 г. 11:56 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Втория вариант става без шпилките на въздушната кутия и секундата е с продължение до момента преди да изгасне. На втория, най-много третия път е готова.
п.с. след като е запушен празния ход няма как да задави, а ако е застанало парче, или нещо много твърдо, което не може да мине през жигльора за ПХ- ще се отваря и чисти. В повечето случаи вакуума го отпушва.
|
Понеделник, 26.05.2014 г. 17:47 ч. |
|
|