Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Нови предложения за форума 

За или против членски внос?
ЗА 38%  38%  [ 11 ]
ПРОТИВ 62%  62%  [ 18 ]
Общо гласове : 29

Нови предложения за форума 
Автор Съобщение
Научи се да сменя скоростите
Аватар

Регистриран на: Петък, 26.03.2010 г. 22:36 ч.
Мнения: 58
Местоположение: Sofia
Skype: ilia_mih
Automobile: Trabant 601s
Мнение Нови предложения за форума
Здравейте,преди 2-3 седмици посетих ретро парада на БАК-ретро клуба и там се срещах с някои от съфорумците. В поредния диалог между нас на тема "Какво ще стане с форума?" и "На къде отива като цяло 2т клуба?" се родиха нови идеи за съживяване на клуба,едната от тях е е-Защо да няма членски внос? Пускам и анкета с този въпрос.Като този членски внос да не е повече от 20-30лв(което прави по 2-3 лв месечно).Искам да изразите мнението,да се види ясно дали ще се стигне до консенсус.Според мен това е една добра мярка за по-добра организация и предпоставка за повече мероприятия.Не казвам,че който не иска да плаща членски внос трябва да бъде изгонен от форума,но това е един от начините да се държи оправи положението,което в момента е трагично.
Второто предложение,което давам е за отсяване на хората посещаващи форума.Това се отнася главно за по-конфликтните личности,не стига че сме толкова малко,а тези хора внасят смут и напрежение в иначе изнервената обстановка,която цари тук.
Знам че тези теми са болни и че са дъвкани стотици пъти,но поне аз не видях никакво решение на въпросите.Трябва един път да се реши-ще има ли 2tpower или ще е просто форум, в който само от време на време се пише и най-посещавания раздел е "Купувам-Продавам".
П.С Смятам след време да се направи опит да се съберат хората от София и поне на регионално ниво да изгладим проблемите,но това като му дойде времето.


Понеделник, 16.06.2014 г. 22:32 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч.
Мнения: 1112
Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
Мнение Re: Нови предложения за форума
Против съм, защото си спомням времето ( много преди ти и КИП-а да се появите ), когато форума беше форум и хората наистина го използваха като такъв. Та тогава нямаше членски внос и нещата си се развиваха.

И смятам,че е некоректно да пускаш анкета по този въпрос, без да си уточнил какво ще стане, ако има повече гласове ( за ) . И съответно без да си уточнил какво ще се прави с тоя членски внос ? Кой ще го събира, как ще се събира ? И други въпроси свързани с евентуален изход на ситуацията, когато хората отговорят на въпроса със ( за ).
Както и защо смяташ, че членския внос = повече мероприятия ?

А с конфликтните личности е длъжна да се занимава управата, тя затова е там. А лично аз смятам, че преди някой да стане модератор, то той трябва да бъде гласуван от всички, като предварително е обяснил в отделна тема защо иска да бъде модератор, да има възможност да му бъдат задавани въпроси от всички, ако има такива. Така е най - демократично и това го виждам и в други форуми.


Вторник, 17.06.2014 г. 13:59 ч.
Профил
Скрита лимонка
Аватар

Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:26 ч.
Мнения: 303
Местоположение: София
Automobile: 601Ks'89/601Ks'90
Мнение Re: Нови предложения за форума
ivanski го е обобщил - сметки без кръчмар! А част от "конфликтните личности" (визирам себе си и Жоро) са истински заинтересувани от бъдещето на форума,
но когато се опитат да покажат на масата драскачи(които в темите относно форума мишкуват зад монитора и не смеят да напишат едно изречение),че когато имаш мнение
трябва да го казваш гласно - независимо,че биваш нападан от "бившата" управа и наказван с BAN,за да млъкнеш.
За "награда" са определяни по-късно от безгласните/заблудени душици като конфликтна личност.
После иска някои да бъдат споделяни проекти,няма как да стане!


Вторник, 17.06.2014 г. 18:00 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч.
Мнения: 492
Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
Мнение Re: Нови предложения за форума
Твърдо против. Подкрепям казаното от Иван и Марио. Имам богат опит с клубни дела в друг голям автофорум. Извинявам се ама има ли 2Т клуб или просто така си го именувате? Отсега ви казвам с членски внос няма да стане. Ако искате да събирате пари за мероприятия, ама мероприятия ще споделя опит. Ако просто ще събирате чл.внос за срещи и да се купуват с тях бири и кебапчета като някои италиански автоклубове...забравете..И какво ги значи конфликтна личност? Различията винаги ще ги има. Въпроса е да се намира решение на проблемите. БАН-овете и триенето на мнения, които не изнасят на администрацията няма да доведат до решаване на проблеми. Прекалено сериозно са се взели някои модератори ми се струва и прекалено стриктно си гледат задълженията. Подкрепям Иван за демократичността на избора на модератор. И поставям бъдещо условие, за да се стане модератор. Да има машина...

_________________
Изображение


Вторник, 17.06.2014 г. 20:03 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

Регистриран на: Понеделник, 16.08.2010 г. 17:23 ч.
Мнения: 239
Местоположение: София
Skype: k.i.p._ut
Automobile: Trabant 601S
Мнение Re: Нови предложения за форума
Здравейте колеги.

И аз присъствах на тогавашната среща. Преди аз да се регистрирам тук и да пиша посещавах форума. Спомням си горе-долу какъв беше. Всичко беше спокойно обсъждаха се технически теми , нямаше караници , общо взето един нормален автомобилен форум в който винаги можеш да си кажеш две думи с приятелски тон и да си сигурен че от другата страна ще е същото.
Относно членския внос - абе не е нужно чак 20 - 30 лв на година... ако ще два лева да са или 5... то това даже може да се приеме ако ще и като помощ , кой колкото сърце му даде , а друг може с друго да помогне , ако ще и със акъл. Примерно тези пари могат да отидат за генератор (понеже нямаме ток понякога за някои мероприятия) или шатра или когато отиват за организацията на някое мероприятие или друго , което да ни бъде от ползва в бъдеще за събиранията ни. Примерно за националния събор или годишнината на Трабант в София, когато се организира заедно с Чавдар пръскаме доста усилия даже се случва да бръкнем в нашите джобове, нямаме против това не се оплаквам, правим го с добра воля само за да се получи всичко добре. Според мен ползата на този внос е за такива цели. Кой колкото помогне толкова. Да оставим тази финансова тема на страна , тъй като има много да се обмисля.

Състоянието на форума в момента е повече от плачевно. Много от потребителите вече не влизат поради нервната обстановка. Каква е разликата между форума сега и преди? - Един въпрос който всички да си зададем и да оценим реално и адекватно какво се е променило. На какво се дължат тези промени?

Мен лично ме дразни следното: Някой новак , който не разбира много много , веднага се започва - Оо колко си прост , тъп , ненормален... и всичко се прави с викове... Обяснете му спокойно културно на човека, така има по-голяма вероятност да се вслуша в съветите и по-голяма вероятност да продължи да пише тук. Много е лошо и неприлично , когато двама души имат лични проблеми и започват да се карат тук. Не изглежда добре , другите хора не им е приятно. Хубаво не всеки е перфектен има конфликти , случва се , но нека ги пренасяме тук. Ако толкова не се харесвате - не си общувайте във форума. Ако възникне технически спор например , не е хубаво пак да се започнат обиди по адреса на нечия майка , а както се казва да се спори с чест - теза и аргумент. Във спора се ражда истината както казват хората , но не бива да се нарушава приличното поведение. Аз към никого нямам против , никого не мразя. Просто според мен се загуби истинският колегиален тон тук.... Когато някой покаже своя проект тук , казвам си мнението - ако ми харесва - браво поздравления , продължавай в същия дух- ако не - казвам кое не ми харесва и примерно давам идея или съвет без да налагам своето мнение, но не плюя по труда на човека. Трябва да оценяваме труда на другите също. Абе ако ще да сме малко хора , ама поне да сме читави и да си помагаме. Аз подкрепям идеята да се срещнем един ден повечето хора по региони и да поговорим открито , да споделим идеите си. Трябва да сме по организирани и по-единни. Според мен мен може да вземем пример от немския Трабант форум например. Ние като един форум ,като едно малко авто общество , трябва да се подкрепяме. Всичко е в нашите ръце! [smilie=2beers]

ПП: Хрис , според мен няма значение дали имаш 2Т машина или не , важното е да си фен със сърцето и душата си на марката и да си отдаден на това , което правиш. Относно демократичността за избора за напред и за провеждането на дебати - добре нямам против.
Ще ми е интересно да споделиш идеи и опит за организацията на мероприятията.

_________________
Защо точно два такта? - Защото един не е достатчен , а четири са прекалено много!
Другите може да карат BMW ,Мерцедес или Ферари , но тва че караме трабант , не значи , че не сме г*зари
Изображение


Вторник, 17.06.2014 г. 20:17 ч.
Профил
Научи се да сменя скоростите

Регистриран на: Четвъртък, 13.01.2011 г. 16:56 ч.
Мнения: 55
Мнение Re: Нови предложения за форума
аз да попитам ама кои ли пак ще ми отговори автора на тази тема с какви правомощия е че пуска тема с анкета на всичкото отгоре какви членски вносове го тресат нито в класиккар нито в които и да е друг форум го има членски внос се сабира в даден ретро клуб ако членуваш и сьответно ползваш някакви преференции а и невиждам с какво ще помогне за повече мероприятия


Вторник, 17.06.2014 г. 20:19 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Регистриран на: Четвъртък, 13.05.2010 г. 18:56 ч.
Мнения: 375
Местоположение: Самоков
Skype: няма
Automobile: Trabant 601s-kombi
Мнение Re: Нови предложения за форума
Колеги,честно да Ви кажа много често и от доста време се чудя какво става във форума?!И отговор не мога да намеря,нито защо и какви са причините,кой какво "дели"тук и от къде стана така,че на доста въпроси та дори и от техническо естество /пресен пример-колегата dani 70 пита правилно ли е свързал кабелите на бубините с ел.запалване/-отговор няма!Може и да бъркам,може на лични някой да му е писал,че е правилно-но може и да не е!Та, ако може някой да ми обясни по темата за това какво става тук,ще му бъда благодарен!Защо е нужно да се делим на"по-стари" и "новобранци" тук?Все си мисля,че това не е казарма от соц.време,макар че доста от хората не знаят какво е това,пък и не е нужно!Ако можем и имаме желание,нека си помагаме кой с каквото може,а не да си пречим.По въпроса с раздел "купува" и "продава"-какво лошо има в това?!Така/мое лично мнение/ е ,че също си помагаме за да се движат машините ни все още по пътищата,макар и малко на брой!Членски внос-не мисля че е удачно,но нека мнозинството реши,така поне е при демокрацията,макар че не зная дали е законен"референдума"!Харесаха ми някои умерени неща в написаното от К.I.P.-форум се прави от потребители,ако те изчезнат-няма го и него!Санкцийте-нека се прилагат,когато нещо не е по правилата,но да не се прекалява според мен!


Вторник, 17.06.2014 г. 21:40 ч.
Профил
Научи се да сменя скоростите
Аватар

Регистриран на: Петък, 26.03.2010 г. 22:36 ч.
Мнения: 58
Местоположение: Sofia
Skype: ilia_mih
Automobile: Trabant 601s
Мнение Re: Нови предложения за форума
Давам предложението и 5 човека ме питат "ама с кое право"-еми правото ми на член ми позволява да пиша каквото си искам и да пускам каквито анкети искам,стига да не нарушавам правилата на форума,а и мисля че в тази тема не съм нарушил никое правило.Ако ръководството сметне,че съм сбъркал-трие темата готово.Анкетата е пусната с цел синтезирана информация за мнението на хората.
Мнението ми е че с този внос ще има малко повече организираност в нещата.Със събраните пари може да се организира някакво мини състезание за майсторско шофиране и наградите да са от членския внос или примерно някакви грамоти или за минимална почерпка на някой събор.Нали знаете че в тоя свят всичко с пари става.Ако смятате че е много като пари може и по-скромна такса.
Цялата работа за която пуснах темата е да раздвижа малко хората,да се получи една хубава дискусия и така да се роди някоя нова идея или решение за стабилизирането на ситуацията.
Просто искам като влизам във форума да се "усеща" приятелска обстановка.Примера който даде колегата niki_k е показателен за отношението между колегите.


Вторник, 17.06.2014 г. 23:41 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч.
Мнения: 455
Местоположение: Густо майна, Филибето!...
Мнение Re: Нови предложения за форума
TrabantS601 написа:
Давам предложението и 5 човека ме питат "ама с кое право"-еми правото ми на член ми позволява да пиша каквото си искам и да пускам каквито анкети искам,стига да не нарушавам правилата на форума,а и мисля че в тази тема не съм нарушил никое правило.Ако ръководството сметне,че съм сбъркал-трие темата готово.Анкетата е пусната с цел синтезирана информация за мнението на хората...


... С правото, че си свободен човек в свободен форум в уж свободна държава.

Аз обаче ще те питам друго: Как ще оформиш юридически и данъчно това събиране на пари?
Фирма?!? Това е стопанска дейност - трябва да имаш фирма, касов апарат, да издаваш документ (фискален бон), да водиш касова книга, да подаваш данъчни декларации, счетоводство, ГФО, ОПР... Да не продължавам, че то май нямат край...

Юридическо лице с нестопанска цел?!? Може - регистрация в съответната държавна агенция, протокол от учредително събрание, избор на председател, ръководно тяло, устав, бюджет, цялото свързано счетоводство... Ако решиш да промениш нещо - примерно да намалиш членският внос с един лев - трябва да свикаш Общото събрание на членовете, като свикването става с обява в поне един национален ежедневник минимум две седмици предварително (50 лева за съобщение тип "малка обява на два реда"). Събира се събранието, гласува се дневен ред, после по този дневен ред се провеждат разисквания, гласува се, води се протокол, който протокол също се публикува (не помня дали не трябваше да бъде в "Държавен вестник")...

Отчая ли се?

Ако решиш обаче да не минаваш по законния път, а да действаш неофициално, и те хванат по някаква причина... ми се върти като спомен някакви 5-10 хиляди лева глоба.

Бях член на официален автомобилен клуб - оказа се, че гореописаното е единствено възможният легален вариант да събираш членски внос (поне преди 4 години беше така). Освен това: ние за една национална среща не можем да се разберем, какво остава за по-сериозни неща ?!? (за тия, които ще скочат: преди да запалите и да влезете в критични, помислете защо го пиша това.)

Ето поради тези причини личното ми и неангажиращо никого с нищо мнение е, че поне в този момент събирането на членски внос под каквато и да било форма е напълно безпредметно и лишено от смисъл.

Мир и [smilie=respect] [smilie=2beers]

_________________
Hard to the core ! [smilie=2beers]


Неделя, 22.06.2014 г. 00:50 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч.
Мнения: 492
Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
Мнение Re: Нови предложения за форума
Nasakoto написа:
TrabantS601 написа:
Юридическо лице с нестопанска цел?!? Може - регистрация в съответната държавна агенция, протокол от учредително събрание, избор на председател, ръководно тяло, устав, бюджет, цялото свързано счетоводство... Ако решиш да промениш нещо - примерно да намалиш членският внос с един лев - трябва да свикаш Общото събрание на членовете, като свикването става с обява в поне един национален ежедневник минимум две седмици предварително (50 лева за съобщение тип "малка обява на два реда"). Събира се събранието, гласува се дневен ред, после по този дневен ред се провеждат разисквания, гласува се, води се протокол, който протокол също се публикува (не помня дали не трябваше да бъде в "Държавен вестник")...

Eто тук се съгласявам с леки изключения.. Регистрацията е в съда, а сдружението е с нестопанска цел в частна полза. Задължително веднъж в годината се подава декларация счетоводна и отчет за разходите. Може да се събират пари, дори от рекламиь но по специален начин се пишат преводите.Иначе не ги признават. Касов апарат не се изисква, ако се знае как... Обявата е в Държавен вестник и е над 50лв вече. Ако се събират данни за членовете- имена, ЕГН и тн, което е неизбежно- задължително регистрация в Комисията за защита на лични данни! Иначе глоба...Много голяма. Задължително шкаф, в който се заключват заявления и тн. Още да продължавам?

_________________
Изображение


Неделя, 22.06.2014 г. 09:32 ч.
Профил
Начинаещ

Регистриран на: Понеделник, 14.03.2011 г. 20:04 ч.
Мнения: 11
Местоположение: sofia
Skype: vasil_aviatora
Мнение Re: Нови предложения за форума
Здравейте и от мен, Отново виждаме само " НЕ " , " АЗ СЪМ ПРОТИВ" , "АЗ КОГАТО " и т.н.
От както съм част от този клуб /поне за такъв се имам /, често си задавам въпроса какви са
неговите цели . И отговор - не намирам . Питам ви колеги , калко от вас успяха да запалят нов любитял на двутактовите автомобили ? Кой повлия на дрег да си купи Трабант или Вартбург и така да го превърне в пазител на тази частица история . Колко от вас отделиха време и средства за да участват в последните сбирки на клуба ? Съборът на яз. Сопот показа много
красноречиво колко е лесно да застанем зад клавиатурата , да даваме от там акъл да плуем по другите , а когато дойде време да се действа - никой . Само няколко ентусияста , кето екземпляри от изчезващ вид . И ... ? Това ли е ?
Преди пет годи бях на изложба в немското посолство свързана с тържествата по повод падането на Берлинската стена .Изложбата беше хубава , но най силно впечетление ми на -
прави събралото се множество Трабанти и Вартбурзи . Две седмици след това имах мой собствен
Вартбург . Толкова силно бях впечатлен от вас .
Разказах ви това , защото вярвам че най - важната задача за тази общност е привличането на нови членове и популяризирането на тези прекрасни автомобили . И дали това ще е свързано с плащането на членски внос ? Ако е нужно .Нека преди това решим , как да вдигнем клуба на крака и подобрим организацията . Убеден съм , че с това ще се върне и притагателната му сила .


Неделя, 06.07.2014 г. 00:23 ч.
Профил
Trabant ML
Аватар

Регистриран на: Петък, 30.07.2010 г. 19:39 ч.
Мнения: 385
Automobile: Трабант 601
Мнение Re: Нови предложения за форума
Гласувах с ПРОТИВ, защото форума няма да го оправят някакви си 2-3-5-20 лева на година от човек ... Най-лошото е, че има повече теми относно форума, отколкото проекти и други интересни теми.

_________________
С други думи, тия коне искат да ядат!Колкото повече ги юркаш толкова повече си 'апват.
Колкото повече ги 'раниш , толкова повече бягат.ОК?


Петък, 25.07.2014 г. 01:25 ч.
Профил
Пърпоранчо
Аватар

Регистриран на: Петък, 29.02.2008 г. 19:18 ч.
Мнения: 430
Местоположение: гр. София
Automobile: Върви пеша
Мнение Re: Нови предложения за форума
Аз вече платих [smilie=cat]

_________________
www.lozenetz-hospital.bg/static.php?content_id=51
www.pathologie.de/startseite/
www.esp-pathology.org/home
www.bpa-pathology.com
www.bgpathology.org/
www.patolog.ru/
www.ascp.org/content
publications.iarc.fr/
Трабантозавър


Събота, 02.08.2014 г. 22:46 ч.
Профил YIM WWW
Детската градина rlz
Аватар

Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч.
Мнения: 1112
Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
Мнение Re: Нови предложения за форума
филип3 написа:
Аз вече платих [smilie=cat]Я пак ???


Събота, 02.08.2014 г. 23:46 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Регистриран на: Четвъртък, 13.05.2010 г. 18:56 ч.
Мнения: 375
Местоположение: Самоков
Skype: няма
Automobile: Trabant 601s-kombi
Мнение Re: Нови предложения за форума
И на мен ми стана интересно какво точно е платил колегата!Някой ще ме"осветли" ли по въпроса?!


Понеделник, 04.08.2014 г. 06:47 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 3 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Цени на горивата от www.lukoil.bg:

Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов